Kwaliteit sinds jaar en dag

Aanleiding KeraGEVEL

Wereldwijd zijn mensen op zoek naar duurzame oplossingen. De bouw is volop in ontwikkeling. Dat geldt voor de wijze van bouwen maar juist ook voor het gebruik van materialen. Architecten, adviesbedrijven, bedrijven en particulieren willen steeds vaker bewust bouwen en leven. De vele certificeringen en platformen stimuleren bedrijven nieuwe duurzame materialen te ontwikkelen. KeraGEVEL is een voorbeeld van een nieuwe ontwikkeling die gericht is op het meebouwen aan een verantwoord en duurzaam gebouw. Zónder in te hoeven leveren op design en beleving. KeraGEVEL levert duurzame en onderhoudsvrije materialen die hun hun look & feel behouden tijdens de levensduur.

Marktontwikkelingen

De gevelmarkt is om verschillende redenen in ontwikkeling. In de Scandinavische en Zuid-Europese landen zien we bijvoorbeeld een enorme toename aan keramische gevels. Door de extreme temperatuurverschillen en weersinvloeden is een keramische gevel bij uitstek het materiaal om toe te passen. In Nederland en België zien we vooral de laatste jaren een enorme omslag in denken.

Ook de wijze van aanbrengen van gevelafwerking gaat veranderen. Zo maakt KeraGEVEL gebruik van een volledige aluminium achter constructie met brandveilige isolatie en een geventileerde spouw. Uit diverse onderzoeken blijkt dat mechanische verbinding niet de sterkste verbinding geeft. KeraGEVEL werkt uitsluitend op basis van verlijming/bonding. Een techniek die in de ruimte- en luchtvaartsector al ruim 60 jaar wordt toegepast. Deze innovatie brengt in het bouwproces ook veel nieuwe voordelen met zich mee.

Al in 1994 noemde Professor Vogelesang van de Technische Universiteit Delft de lijmverbinding de beste en veiligste verbindingstechniek die er bestaat. De Nederlandse vliegtuigbouwer Fokker maakte toen al veertig jaar gebruik van deze verbinding. „Wanneer je een klink-, bout- of lasverbinding aanbrengt, introduceer je in de constructie, hoe je het ook wendt of keert, zwakke plekken”, aldus de professor in een artikel van het Reformatorisch Dagblad.

Meet Our Team

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua ut enim ad minim veniam.

George Johnson
George JohnsonCommercial Director
Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident.
Elizabeth Berkley
Elizabeth BerkleyOperations Director
Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident.
Simon Taylor
Simon TaylorCreative Director
Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident.

Recente projecten

Onderstaande referenties zijn uiteraard ook live te bekijken, neem contact op voor de mogelijkheden.

Expert Partners Agree

“No man but feels more of a man in the world if he have but a bit of ground that he can call his own. However small it is on the surface, it is four thousand miles deep; and that is a very handsome property.”
HARRY SMITH • NEW HOME OWNER

“Many novice real estate investors soon quit the profession and invest. When you invest in real estate, you often see a side of humanity that stocks, bonds, mutual funds, and saving money shelter you from.”

JOHN DOE • PROPERTY INVESTOR

Certificeringen

Keramische gevels zijn duurzaam en vitaal voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. De eigenschappen en prestaties van de keramische gevel scoren optimaal. KeraGEVEL volgt de laatste trends met betrekking tot de certificeringen die bijdragen aan een veiliger en duurzamer gebouw.

Meer Weten? Maak Een Afspraak!